Yıldıray Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kirazlık Çay Mah. Sera Sok. No 23 Çarşamba / SAMSUN
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; Milli kültürünü benimsemiş ve bunu davranış haline getirerek milli kimliğini kazanmış, kendisi ile barışık İYİ VATANDAŞ, Çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği nitelik ve yeterliliklere sahip MESLEK ELEMANI, kendisine, ailesine, milletine, tarihine ve insanlığa karşı sorumluluklarının bilincinde olan BİREYLER YETİŞTİREN , MODEL VE LİDER bir okul olmaktır.
Misyon
Ülkemizin kalkınmasında milli ve evrensel değerlerle sorumluluk üstlenen, sektörün kalitesine öncülük eden, bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, karar verme becerisi gelişmiş eleman yetiştirmektir.
Başarılar
ZEHRA PEKER iŞLETME (İO) DERYA ÖZ (İO) SEZGİN ÇÖP TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ EMRE ŞAHİN BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ KÜRŞAT IŞILDAK İKTİSAT(İNGİLİZCE)
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
KALORİFERLİ
Yok
Ulaşım
Okulumuz Çarşamba İlçe merkezine 10 dk.lık yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. İl merkezinden ve diğer ilçelerden okulumuza ulaşım belediye otobüsleri ile gerçekleşmektedir.
Yerleşim Yeri
Okulumuza ait lojman ve pansiyon yoktur. İlçemizde kiralık konut bulmakta sorun yaşanmamaktadır.
İlçemizin Samsun İl merkezine olan uzaklığı 36 km.´dir.
Okulumuza 2019-2020 eğitim öğretim yılında 170 öğrenci alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz sınavsız öğrenci alan okul türlerindendir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuz 2018 yılında onlarca öğrencisine lisans ve önlisans düzeyinde üniversitesi kazandırmıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun bir çok spor dalında ilçe, il ve yurt düzeyinde bir çok başarısı bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arasi Yarışmaya 2019 yılında da 10 proje ile başvurmuştur.
Proje Çalışmaları
Okulumuz, okul içi ve mahalli, ulusal ve uluslararası birçok projede yer almıştır.